Minister Morten Dahlin har besøgt den familieejede virksomhed Borup Kemi A/S

Foto: By-, Land og Kirkeministeriet | Via Ritzau.
dato

I Danmark findes der flere store, kendte familieejede virksomheder, som LEGO, Danfoss og Grundfos, som er nogle af de store erhvervsmæssige fyrtårne, der er med til at sætte Danmark på det virksomhedernes verdenskort. Men der findes også mange andre familieejede virksomheder, som vi ikke må glemme.

Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin besøgte fredag d. 26. april Borup Kemi A/S i Borup, som også er en af de mange danske familieejede virksomheder, og som er Danmarks største producent af husholdningskemi til dagligvare- og specialhandlen. De fleste kender måske deres karakteristiske mørkegrønne flasker med gult skruelåg med alt fra acetone til afløbsrens fra deres rengøringsskabe derhjemme.

”Vi skal værne om de danske familieejede virksomheder. De skaber arbejdspladser og udvikling i dansk erhvervsliv, og så ligger rigtig mange af virksomhederne i vores landdistrikter. I regeringen vil vi derfor sænke bo- og gaveafgiften for familieejede virksomheder, så man ikke bliver straffet økonomisk for at føre sin families virksomhed videre i generationer,” siger minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin.

Regeringen har i regeringsgrundlaget understreget, at man vil lempe skatten ved generationsskifte af erhvervsvirksomheder ved bl.a. at sænke bo- og arveafgiften fra 15 pct. til 10 pct. ved generationsskifte af erhvervsvirksomheder.

Kilde: By-, Land og Kirkeministeriet
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.