Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Borup - tirsdag den 16. juni


Borup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Tranevej, Ringsted
Frejasvej, Ringsted
Vallekildevej, Vallekilde, Hørve
Gummersmarkvej, Bjæverskov

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Stenaldervej, Køge
Rørskovvej, Gundsømagle, Roskilde
Lupinvej, Tølløse
Gundsømagle, Holmehaven, Roskilde
Søagervej, Greve
Møllevej, Borup
Vibyvejen, Viby Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Universitetsvej, Himmelev, Roskilde


Færdselsuheld – Dommervænget / Bymarken, Roskilde

Kl. 08.54 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld i krydset Dommervænget – Bymarken, hvor en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 34-årig kvinde fra Roskilde var kørt i en personbil ad Dommervænget mod vest og frem til krydset, hvor hun ville foretage svingning til højre ad Bymarken mod nord. I det samme kom en 64-årig mand fra Roskilde gåede ad Bymarken mod syd i den hensigt at fortsætte forbi Dommervængets udmunding i krydset og videre mod syd. Da han var trådt fra fortovet og ud på kørebanen, fortsatte bilisten frem over vigelinjen med lav hastighed og ramte fodgængeren, der forsøgte at afværge påkørslen ved at hoppe opad. Han faldt dog omkuld og slog den ene arm, så ambulancen kørte ham på skadestuen til fornøden behandling for en mindre kvæstelse. Bilisten slap uskadt fra uheldet, og der skete ingen skade på hendes bil, men hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Gislingevej, Lammefjord, Grevinge – Odsherred

Kl. 10.18 var to bilister stødt sammen i krydset ved Gislingevej – Ovebæks Høj, så politiet rykkede ud til uheldsstedet. Det viste sig, at en 76-årig mand fra Grevinge kørte i en personbil ad Ovebæks Høj mod øst frem til krydset, hvor han fortsatte ud på Gislingevej og blev ramt af en personbil ført af en 56-årig kvinde fra Holbæk. Hun kørte i sydlig retning, og sammenstødet bevirkede, at den 76-årige bilist havnede i den vestlige grøft i krydset. Ingen af personer kom til skade ved uheldet, der formentlig skete på grund af nedsatte oversigtsforhold i krydset.

Ordensbekendtgørelsen – Vilh. Andersensvej, Ringsted

Kl. 10.35 anmeldte en kvindelig parkeringskontrollør, at en mandlig bilist, hvis bil havde fået en parkeringsafgift, havde taget noget af hendes udstyr, som han havde kastet i jorden, fordi parkeringskontrolløren ikke ville annullere den tildelte afgift. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en stadig ophidset, 28-årig mand fra Ringsted, hvis verbale frustrationer nu gik ud over politipersonalet, som blev omtalt med diverse eder og forbandelser. Politiet vurderede, at manden havde forstyrret den offentlige orden på grund af sin adfærd over for både parkeringskontrolløren og politiet, så den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han kan nu forvente både en bøde fra politiet og kravet fra parkeringskorpset om betaling af den tildelte parkeringsafgift.

Færdselsuheld / spirituskørsel – bil beslaglagt – Holbækvej, Roskilde

Kl. 11.42 fik politiet via alarmcentralen melding om et færdselsuheld ved et fodgængerfelt på Holbækvej ved Rønnebærparkens udmunding, idet en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Politiet var fremme tre minutter senere og kunne konstatere, at en kvæstet kvinde liggende på vejen blev hjulpet af tililende. Vidner oplyste straks til den første patrulje, at bilisten netop var flygtet fra stedet i sin bil, hvorfor politiet straks begyndte at lede efter bilen på Holbækvej i østlig retning, som ifølge vidner var flugtretningen. Tæt på krydset ved Møllehusvej traf politiet bilisten, som blev standset uden dramatik. Bag rattet sad en spirituspåvirket, 55-årig mand fra Lille-Skensved, som blev anholdt og sigtet for både spirituskørsel og straffelovens bestemmelser om flugt fra et uheldssted med en kvæstet person. Den tilskadekomne kvinde blev først tilset af ambulancepersonalet og efterfølgende af en læge fra den tilkaldte lægehelikopter, som landede på den afspærrede del af Holbækvej mellem Møllehusvej og Fælledvej. Kvinden var ved bevidsthed og blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor hun fik konstatere lettere kvæstelser i torsoen og diverse knubs som følge af påkørslen. Den anholdte bilist blev kørt på skadestuen, hvor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. En narkometertest indikerede i øvrigt, at alkoholkoncentrationen i bilistens blod formentlig ville overstige to promille, så politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation. Færdselsloven giver hjemmel hertil, hvis alkoholkoncentrationen forventes at overstige to promille, selv om det måtte være første gang, en bilist sigtes for spirituskørsel. Den 55-årige blev efter en juridisk vurdering hos anklagemyndigheden løsladt efter afhøring til sagerne. Den tilskadekomne kvinde var en 80-årig kvinde fra Roskilde, som på uheldstidspunktet var ved at krydse Holbækvej i fodgængerfeltet i sydlig retning, da bilisten kørende i østlig retning ad Holbækvej påkørte hende. Hun er tirsdag formiddag fortsat er indlagt på Rigshospitalet og er uden for livsfare.

Arbejdsulykke – Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.27 rykkede ambulancepersonale, brandvæsen, lægehelikopteren og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en mand ifølge anmeldelsen til alarmcentralen skulle være fastklemt i en maskine. Politiet kunne konstatere, at ulykken var sket i en grusgrav, hvor en mandlig medarbejder havde begge sine ben i klemme i en stenknusermaskine. Han kom fri og blev transporteret til Holbæk sygehus til behandling for kvæstelserne. Politiet tilkaldte Arbejdstilsynet, som undersøgte omstændighederne ved ulykken for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar herfor. Politiet har p.t. ikke nogen oplysninger om hverken den tilskadekomnes alder eller alvorligheden af hans kvæstelser.

Færdselsuheld – Hovedvejen, Øm, Roskilde – Lejre

Kl. 15.07 var der sket et færdselsuheld med flere parter involveret, hvilket politiet og ambulancepersonale rykkede ud til. Det viste sig, at ingen var kommet til skade, men en 44-årig mand fra Ringsted blev dog kørt til kontrol på skadestuen, efter at hans bils airbag blev udløst. Uheldet skete, da en 60-årig mand fra Odense NV under kørsel i sin bil i sydvestlig retning tæt på krydset ved Højbyvej påkørte bagenden af den 44-åriges bil. Dette sammenstød medførte, at den 44-åriges blev skubbet fremad, så to andre bilister også blev impliceret i uheldet. Bugseringskøretøj blev tilkaldt til at flytte de havarede biler og rengøre kørebanen for vragdele. Politiet registrerede blot parterne i uheldet og var færdige på uheldsstedet kl. ca. 16.00.

Færdselsuheld – Frejasvej / Stenhusvej, Holbæk

Kl. 16.13 var der sket et færdselsuheld med to bilister impliceret. En 39-årig kvinde fra Stenlille var forinden kørt i en personbil ad Stenhusvej mod sydvest, da hun i krydset ved Frejasvej påkørte venstre forskærm på en personbil ført af en 60-årig kvinde fra Holbæk. Sidstnævnte var forinden kørt ad Frejasvej og var standset ved vigelinjen, inden hun fortsatte ud på Stenhusvej, hvor hun blev påkørt. Begge parter blev indbragt til skadestuen til kontrol, men de var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Politiet regulerede trafikken i krydset, indtil bugseringskøretøjer kl. ca. 17.30 havde fået fjernet de implicerede køretøjer fra uheldsstedet. Den 60-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmeler.

Færdselsuheld – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 17.47 var en 89-årig mandlig cyklist fra Greve væltet på sin cykel, da han kørte ad Hundige Strandvej mod nord på cykelstien. Forinden kunne han høre, at en knallert/scooter nærmede sig bagfra, hvorfor han med sin cykel trak ind på fortovet for at give plads. Pludselig mærkede han et ryk i cyklen, så han væltede. Knallerten/scooteren fortsatte videre uden at standse, og cyklisten bemærkede, at der på knallerten var to unge mænd af anden etnisk oprindelse end dansk, 18-21 år, uden styrthjelm, den ene iført short og den anden lange, mørke bukser. Der var ingen nummerplade på knallerten, så politiet forsøger nu at finde frem til føreren af knallerten for at få hans forklaring til sagen, som politiet behandler som et færdselsuheld. Cyklisten slap med diverse knubs efter sit styrt på cyklen.

Vold – Greve strand, Greve

Kl. 18.33 anmeldte en 46-årig mand, at han på stranden ud for Olsbæk Strandvej var blevet slået i hovedet af en fremmed mand, der forinden havde ytret sig om hans person. Voldsmanden var ifølge vidner gået fra stedet efter overfaldet, men kom efterfølgende tilbage, hvorfor politiet kl. 19.14 kunne anholde en spirituspåvirket, 24-årig mand fra Greve. Han blev sigtet for vold og løsladt efter afhøring til sagen, som han vil høre nærmere om, når den skal afgøres ved et retsmøde i retten.

Flere personer i slagsmål / ordensbekendtgørelsen – Hundige Havnevej, Greve

Kl. 20.03 var flere personer røget i totterne på hinanden ved Hundige Havn. En 20-årig kvinde fra Herfølge oplyste, at en gruppe på fire kvinder og en mand havde henvendt sig til hende og hendes 23-årige kæreste, som var blevet slået i ansigtet. Han havde så forsvaret sig selv og indladt sig i slagsmål med de fire kvinder og manden. Ingen kom til skade ved slagsmålet, så politiet valgte at sigte alle seks personer for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da alle mente at være forurettede i anledning af slagsmålet. Alle kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen. 

Spiritus-/narkokørsel – Vesterbro, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 20.42 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 41-årig mand fra Store-Heddinge for spiritus- og narkokørsel på en ATV. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret mv. – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 21.24 fik politiet en anmeldelse om, at en knallertkører havde svært ved at holde balancen og var væltet nogle gange under kørslen ad Frederiksborgvej i nordlig retning. Politiet fik kontakt til en 15-årig dreng fra Viby Sj., som var påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for de overtrædelser af færdselsloven og anholdt. Under visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 5½ gram hash, og politiets indgriben i hans kørsel blev kommenteret med mindre pæne verbale ytringer om politiet. Sigtelserne kom derfor også til at omfatte den ulovlige besiddelse af hash samt overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af ytringerne mod politiet. Endvidere havde den 15-årige ikke noget kørekort til at køre på knallert, så det blev han også sigtet for. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, inden han blev løsladt og afhentet af sin mor på politistationen i Roskilde. De sociale myndigheder blev også underrettet om sagen, som både den 15-årige og hans værger kan forvente at høre nærmere om.
 
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk
Flere artikler