Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Borup - mandag den 11. maj


Borup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Borup er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ventrupparken, Greve
Holbækvej, Jyderup
Gløvermosevej, Kirke-Skensved, Havdrup
Frejasvej, Allerup, Holbæk
Hybenvang, Holbæk
Ny Hagestedvej, Ny Hagested, Gislinge
Lund Gade, Lund, Rødvig Stevns
Nørre Alle, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Valnøddehaven, Herfølge
Ejbovej, Bjæverskov
Køgevej, Hårlev
Frøslev Bygade, Frøslev, Store-Heddinge
Agertoften, Tureby
Vibemosen, Greve
Højvangen, Karlslunde
Wiemosen, Roskilde
Lund Gade, Lund, Rødvig Stevns
Egerupvej, Egerup, Fjenneslev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Fyrrevænget, Lumsås, Rørvig
Strandvejen, Køge

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Søndre Ringvej, Roskilde
Idrætsvej, Hørve
Kirkevej, Gislinge


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Overtrædelse af tilhold og trusler – Greve

En 56-årig mand fra Glostrup blev torsdag d. 070520 ved fremstilling i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet til den 4. juni 2020. Han var i løbet af onsdagen blev anholdt som mistænkt for at overtræde et forbud mod at opsøge en 54-årig kvinde, som han havde opsøgt på hendes arbejdsplads og dagen før var mistænkt for trusler mod hende, da han opsøgte hende i et supermarked i Greve.

Varetægtsfængsling – Vold mod kvinde og barn – Roskilde

En 41-årig mand fra Roskilde blev torsdag d. 070520 ved fremstilling i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 4. juni 2020. Han var blevet anholdt onsdag aften, efter at han var mistænkt for at have overfaldet sin 30-årige hustru og sin 6-årige datter, som begge havde spor efter vold.

----------

Torsdag – fredag:


Varetægtsfængsling – Narkotikalovgivning – Roskilde

Kl. 09.50 foretog politiet med assistance fra narkohunde ransagning af et opholdssted i den vestlige del af Roskilde kommune for en bl.a. en 53-årig mand fra Kirke-Såby, som politiet mistænkte for at være i besiddelse af narkotika. Ved ransagning af opholdsstedet fandt politiet ca. 650 gram amfetamin og ca. 21 gram MDMA, som politiet mistænkte den 53-årige for at være i besiddelse af med henblik på videresalg. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse, så den 53-årige blev torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling i sagen. Dommeren bestemte, at den 53-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 2. juni 2020, medens sagen bliver efterforsket yderligere. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen.

Brandundersøgelse – Lammestrupvej, Borup – Køge

Kl. 01.58 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en personbil. Der opstod nogle høje brag ved bilbranden, og trods brandvæsnets indsats lykkedes det ikke at redde bilen, der udbrændte. Beboere i en nærliggende ejendom blev vækket og evakueret for en sikkerheds skyld. Ingen kom til skade ved bilbranden, hvis årsag nu undersøges nærmere af politiet.
Bilbranden skal måske kædes sammen med et nedbrændt shelter ved en nærliggende spejderhytte. Shelteret var også udbrændt, så der kun var gløder tilbage.
Under efterforskningen af brandsagerne fik politiet via noget overvågning mistanke til to mænd, der beskrives som: A: Mand, 15-20 år, 160-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: kasket og mørkt tørklæde foran munden, Iført: Lys jakke med hætte, mørke bukser. kondisko med mørk felt over tæer og ved hæl, lyst felt ved snørebånd/velcro og lys sål, Medbragte: lys rygsæk; og B: Mand, 15-20 år, 160-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: mørkt klæde foran munden, Iført: mørk jakke med hætte, lyse bukser og lyse kondisko med mørkt logo eller lign. midt på skoens yderside. De har i forbindelse med brandene været i området, hvorfor politiet gerne vil tale med dem for at få klarlagt, hvad deres ærinde har været.


Fredag – lørdag (Store bededag):


Grundlovsforhør / straksdom – Indbrud i fritidshus – Strandvejen, Køge

Kl. 10.55 anmeldte en 41-årig kvinde fra Køge, at hun netop havde overrasket en fremmed mand i hendes fritidshus på Strandvejen. Manden havde åbenbart fundet en nøgle uden for huset, så han kunne skaffe sig adgang til huset, hvor anmelderen sidst havde været til stede for et par dage siden. Manden blev nu tilbageholdt, så politiet kunne kort efter anholde en spirituspåvirket, 48-årig mand fra Litauen, som tilsyneladende havde boet i huset i nogle dage. Han blev sigtet for indbrud og blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Retsmødet sluttede med en straksdom på 30 dages fængsel samt efterfølgende indrejseforbud i Danmark i 6 år. Den 48-årige forblev frihedsberøvet efter straksdommen, indtil afsoningen er afsluttet, og udsendelse af Danmark kan ske.

Overtrædelse af forsamlingsforbud – Vallekildevej, Hørve – Odsherred

Se tidligere udsendt pressemeddelelse lørdag om sigtelse af 14 personer, der blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet på en shelterplads.

Trusler mod ansat på tankstation – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 00.04 anmeldte en 55-årig mandlig ekspedient på en tankstation, at en kunde var gået amok og var truende over for ham. Det viste sig, at tre unge var kommet ind og havde bestilt noget mad, der skulle tilberedes. I ventetiden havde den ene unge udvist mistænkelig adfærd, der måske omfattede et mindre tyveri. Da en anden kunde henvendte sig herom til ekspedienten, gik den ene unge amok, fordi den mistænkte unge blev bortvist. Den unge mand på 16-18 år, mellemøstlig af udseende, ca. 170 cm høj og iført sort hættetrøje truede først ekspedienten, inden han begik hærværk ved at sparke hylder ned og vælte slik ud på gulvet. Ekspedienten bortviste også den voldsomme, unge mand, der kvitterede med verbale trusler mod ekspedienten. Politiet fandt ikke nogen af de tre unge i nærheden og forsøger nu at få dem identificeret ud fra eventuel overvågning i butikken på tankstationen.


Lørdag – søndag:


Færdselsuheld – Frederiksborgvej / Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 10.39 var der sket et færdselsuheld mellem en lastbil og en cyklist ved rundkørslen ud for en tankstation. Ambulancepersonale og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet. En 44-årig mand fra Hedehusene var i en lastbil med tilkoblet sættevogn havde kørt ad Kong Valdemars Vej mod vest og via rundkørslen ved Frederiksborgvej videre mod vest ad Sankt Clara Vej. Lastbilchaufføren foretog med lav hastighed svingning til højre ind ad indkørslen til en tankstation fra Sankt Clara Vej. Under svingningen blev lastbilen på sin forreste højre hjørne ramt af en cyklist, der ikke kunne nå at bremse. Den 57-årige mandlige cyklist fra Frederikssund var inden uheldet kørt ad Frederiksborgvej mod syd og ville svinge til højre i rundkørslen for at fortsætte sin kørsel videre ad Sankt Clara Vej mod vest. Lægehelikopteren nåede ikke at lande i nærheden, idet cyklisten, der havde anvendt cykelhjelm, i en ambulance blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for eventuel læsion i skulderen og hovedet. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få afklaret de nærmere omstændigheder i forbindelse med uheldet.

Færdselsuheld – Elverdamsvej / Grimshøjvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 16.32 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to cyklister var stødt sammen med en bus. En ambulance og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet, hvorfra en 43-årig mand fra Jægerspris blev fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og ud over overfladiske sår behandling for trykket brystkasse og muligvis indre blødninger. En 10-årig dreng i familie med den 43-årige blev bragt til behandling for diverse overfladiske skrammer. En 62-årig kvindelig buschauffør var sluppet uskadt fra uheldet. Hun var forinden i bussen kørt ad Elverdamsvej mod sydvest, inden hun svingede til venstre ad Grimshøjvej. Herunder påkørte hun de to cyklister, der sammen kørte i modsat retning ad Elverdamsvej. Cyklisterne blev ved sammenstødet slynget ca. fem meter ind ad Grimshøjvej. Politiet har optaget rapport om uheldet, idet buschaufføren kan mistænkes for at have overtrådt færdselsloven i forbindelse med svingningen.

Mistanke om butikstyveri udviklede sig – Holsts Have, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 19.37 anmeldte personalet i supermarkedet Lidl, at de havde forsøgt at tilbageholde en mand og en kvinde, som de mistænkte for at have stjålet varer fra butikken. Mistanken, som en mandlig og en kvindelig medarbejder havde, medførte, at den mandlige kunde hev den kvindelige ansatte med udenfor samtidig med, at han verbalt truede dem begge. De to medarbejdere fulgte efter de to mistænkte, medens manden fortsatte sine verbale trusler, indtil han gav den mandlige medarbejder et knytnæveslag i brystet. Efterfølgende tog manden et glas fra kvindens taske og kastede det mod begge medarbejdere, inden begge mistænkte forsvandt i området ved Isafjordsvej. Politiet har nu optaget rapport om butikstyveriet, der på grund af de mistænktes adfærd behandles som et røveri. Overvågningsfotos afventes, så politiet kan få sig en nærmere beskrivelse af de to mistænkte i sagen.

Politiet hører gerne fra personer, der på strækningen fra Holsts Have via Grønnehavestræde til Isafjordsvej måtte set de to mistænkte og deres handlinger over de to medarbejdere i supermarkedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mænd med pistollignende genstand i bil – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 23.13 standsede en patrulje en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. I bilen befandt sig en ædru, 30-årig mand fra Brøndby Strand som fører og en påvirket, 32-årig mand fra Strøby som passager. Ved kontrollen bemærkede politiet, at passageren var i besiddelse af noget, der meget kraftigt mindede om et håndskydevåben. Begge mænd blev derfor anholdt som mistænkte for overtrædelse af våbenlovgivningen. Det viste sig ved nærmere undersøgelse, at der var tale om en start-/gaspistil med magasin, men uden ammunition. Politiet foretog efterfølgende ransagning på den 32-åriges bopæl og fandt i den forbindelse dopingmidler, et knojern og en økse. Ved anholdelsen havde den 32-årige tillige været i besiddelse af knap et gram amfetamin, så han blev sigtet for ulovlig besiddelse af effekterne, som politiet fandt ved anholdelsen og ransagningen. Begge blev løsladt efter endt efterforskning og sagsbehandling, så den 32-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagerne.

Forsøg på afpresning – Markedspladsen, Holbæk

Kl. 23.24 anmeldte moderen til en 13-årig pige fra Holbæk, at datteren havde gået rundt i byen sammen med en ven og veninde. På Markedspladsen var de pludselig blevet passet af et par unge mænd, der havde forlangt at få deres mobiltelefoner og penge. Da de ikke havde de ønskede kontanter, fik datteren via sin mor anmeldt forholdet. Politiet kørte til området med flere patruljer, som i området fik kontakt til en gruppe af unge mænd, der blev tilbageholdt, indtil politiet fik klarlagt, at en 20-årig mand fra Holbæk kunne mistænkes i sagen. Med baggrund i forklaringer fra de forurettede sigtede politiet den 20-årige for forsøg på afpresning, idet ingen af de unge forurettede havde nået at aflevere nogen af de ting, som den mistænkte havde forlangt. Politiet har optaget rapport om afpresningen for at få klarlagt, om den 20-årige sigtede har været sammen med andre, der kan mistænkes for en rolle i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Billesborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 00.52 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var kørt i grøften, så en personbil var rullet rundt. Ulykken var blevet anmeldt af beboere tæt på uheldsstedet, idet de var vågnet ved lyden af hvinende dæk og lyden fra ulykken. I den forulykkede bil sad en 20-årig mand fra Herfølge fastklemt, men han blev reddet ud og bragt på skadestuen til behandling for mindre flænge i det ene ben, klemt brystkasse og buler i hovedet. Politiet fik endvidere udtaget en blodprøve af den 20-årige til nærmere undersøgelse for alkohol / euforiserende stoffer. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet, der skete under kørsel i østlig retning ad Billesborgvej.


Søndag – mandag:


Mand stukket med kniv – Parkvej, Køge

Se særskilt pressemeddelelse udsendt i går søndag kl. 12.53.
Supplerende kan politiet oplyse, at offeret – en 22-årig mand fra Ringsted – er udskrevet fra sygehuset efter endt behandling for sine læsioner efter et voldeligt overfald.
Den hvide bil er identificeret af politiet, som har kontakt til dens ejer. Det er politiets opfattelse, at bilen er relateret til sagen, men hvordan kan politiet ikke oplyse nærmere om. Der er ikke foretaget hverken anholdelser eller sigtelser i sagen, der efterforskes som grov vold.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Blegstræde, Holbæk

Kl. 15.30 bemærkede en patrulje en personbil, der blev ført ad Ahlgade og efterfølgende ad Blegstræde, hvor politiet forsøgte at standse den ved brug af udrykningssignaler, fordi politiet havde en mistanke om, at bilen blev ført af en person uden førerret. Pludselig standsede bilen kortvarigt, medens to personer på forsæderne byttede plads, inden bilen fortsatte sin kørsel kortvarigt. Da bilen standsede, sad en 23-årig kvinde fra Kalundborg på førersædet. Hun fremviste et kørekort, men politiet henvendte sig efterfølgende til manden på passagersædet. Der var tale om en 22-årig mand fra Store-Fuglede, som i forvejen var frakendt kørekortet, og som var ejer af personbilen. Politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden i bilen ad Ahlgade og Blegstræde, indtil han byttede plads med kvinden lige foran patruljebilen. Da politiet efterfølgende kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde på et senere tidspunkt.

Uro og uorden – Boholtevej, Køge

Kl. 16.48 havde politiet en anmeldelse om, at en formentlig spirituspåvirket og afvigende mand gik rundt på vejen, hvor han bl.a. råbte ad forbipasserende og dermed skabte utryghed. Politiet kunne ved ankomsten til stedet, at der var tale om en kraftigt spirituspåvirket, 48-årig mand fra Køge, som tidligere også havde skabt tilsvarende problemer i lokalområdet. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og sendt til sin bopæl i nærheden for at sove rusen ud. Politiet fulgte ham til dørs, hvorefter han pludselig inde på sin bopæl gik amok og bl.a. ville springe ud over altanen. Den 48-årige blev derfor frihedsberøvet med henblik på afrusning og til en lægelig vurdering af, hvorvidt han skulle tilbydes hjælp. Det endte med, at den 48-årige efter afrusning på politistationen i Roskilde blev indlagt på et hospital omkring midnat til fornøden hjælp på grund af hans mentale tilstand.

Drivende katamaran – Veddinge Bakker, Asnæs – Odsherred

Kl. 17.26 slog en lokal kvinde alarm til politiet, idet hun havde observeret en katamaran drive rundt uden personer i Sejerø-bugten. En patrulje kunne også konstatere, at katamaranen drev rundt uden personer ombord. Et telefonopkald til Forsvaret kunne dog løse mysteriet: en 46-årig mand fra Frederiksberg havde tidligere på dagen meldt sin katamaran som savnet fra stranden i Overby, Sjællands Odde, hvor han havde været ved at klargøre den til sejlads. Pludselig var vinden vendt, så katamaranen drev til havs uden ejeren ombord. Ejeren satte sig senere i besiddelse af katamaranen, der drev ind mod Høve Strand.

Mand med skydevåben – Gl. Hagested – Holbæk

Kl. 19.58 fik politiet en henvendelse fra en bekymret borger om, at en mand var set ved sin bopæl med et skydevåben, og at manden nu var gået indenfor med våbnet. Politiet kørte til adressen med flere patruljer for at få kontakt til manden under den fornødne sikkerhed for både omkringboende og politipersonalet. Kort efter politiets ankomst kom manden frivilligt ud medbringende et skydevåben og en kniv i hænderne. Der var tale om en 48-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt som mistænkt for overtrædelse af våbenlovgivningen. Den anholdte blev konstateret kraftigt påvirket af spiritus, ligesom politiet vurderede til at være lettere uligevægtig, idet han under transporten til politistationen blev udadreagerende. Våbnene blev ikke brugt til trusler mod politiet, som kunne konstatere, at skydevåben var et luftgevær, som han lovligt kunne være i besiddelse af. Politiet undersøger også, om der måtte være grundlag for en sigtelse på grund af kniven i hånden ved anholdelsen. Den 48-årige blev efter en lægeundersøgelse anbragt i detentionen til afrusning og blev løsladt tidligt mandag morgen.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk