På Borup Bibliotek kan du blive klogere på de udfordringer, som mange dyre-, plante- og svampearter står over for i dag. Foredraget vil give indsigt i, hvornår nedgangen begyndte, og hvad der har forårsaget den. Du vil også lære om, hvordan mange arter tidligere fandt levesteder i middelalderens kulturlandskab, og hvordan vi mennesker kan vende den negative udvikling.
Eksperternes perspektiverTre eksperter vil give deres perspektiver på emnet:
- Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil tage dig med tilbage til en tid, hvor planeten vrimlede med store eksotiske dyr, som huleløver.
- Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide dig gennem det historiske landskab, der engang var domineret af blomster- og insektrige enge, og beskrive de ændringer, der skete med industrialiseringen.
- Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutidens udfordringer og de naturforbedrende projekter, der allerede er igangsat i Danmark.
Foredraget vil give dig indsigt i naturens spilleregler og de naturlige økosystemer i Danmark. Ved at forstå disse regler kan vi finde løsninger, der giver plads til de truede arter.
Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab". Du kan læse mere om foredraget og se billeder via dette link.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Borup Bibliotek, Parkvej 2, 4140 Borup
Entré: Fri entré
Arrangør: Køge Bibliotek
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her