Den 19. november 2024 kl. 19:00 byder Corona Camping på en unik oplevelse med et foredrag, der udforsker Carlsbergs forskningslaboratoriums bidrag til både ølbrygning og naturvidenskab. Carlsberg har gennem årene udviklet teknikker, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også har bidraget til grundlæggende naturvidenskabelige opdagelser.
Videnskab og innovation i ølbrygningForedraget vil blive ledet af Birgitte Skadhauge, leder af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund. De vil præsentere forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Deltagerne vil også få indsigt i, hvordan bygspiring kan skabe forskellige malttyper med varierende smag.
Banebrydende teknologi og klimatolerante fødevarerCarlsberg Laboratorium arbejder også på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Foredraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold.
Deltagerne vil høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der vil blive smagt én efter én. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For mere information om foredraget og eventuel pladsreservation, kan du læse mere her.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Corona Camping, Coronavej 1, 4140 Borup
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her